Yhteydenotto

Etähoito mobiililaitteella, ikoni.

Ensisijaiset yhteydenottotahot  

Löydät tärkeimmät sosiaali- ja terveydenhuollon yhteystiedot tästä kohdasta.

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyen voit ottaa yhteyttä hyvinvointialueen asiakasohjaukseen käymällä neuvontapisteessä, ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköisten asiointikanavien kautta. Jos asiasi koskee terveydenhuoltoa, voit olla yhteydessä omaan terveysasemaasi tai työterveyshuoltoon.  Löydät tärkeimmät sosiaali- ja terveydenhuollon yhteystiedot tästä kohdasta. 

Kanta- Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuille pääset tästä. 

Ikäihmisten asiakasohjaus

Ikäihmisten asiakasohjaus 

Ikäihmisten asiakasohjaus on ensimmäinen kontakti, kun tarvitset tietoa ikäihmisten palveluista tai tukea kotona asumiseen. Palvelu on maksutonta.

Löydät alueesi asiakasohjauksen yhteystiedot Oma Hämeen sivulta.

ENSKA- ensikontaktilomake on tarkoitettu itsearviointiin ikäihmisen avun tarpeen ja saatavilla olevien palvelujen kartoittamiseksi. Täytetyn lomakkeen voi lähettää eteenpäin palveluohjaajalle.

Palveluohjaaja selvittää yhdessä sinun ja läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta. Hän myös neuvoo ja ohjaa sinut oikean palvelun piiriin. Palveluohjaaja kertoo sinulle tarkemmin palveluiden myöntämisen perusteista, palveluiden hinnoista sekä yhteystiedoista.

Palveluneuvontapisteet

Palveluneuvontapisteissä saat henkilökohtaista neuvontaa joko asioimalla paikan päällä tai ottamalla yhteyttä puhelimitse.

Forssan seutu:

Neuvontapiste Wiisari

Matalan kynnyksen neuvontapiste Wiisari palvelee Tyykihovissa seudullisesti ikääntyneiden palveluihin liittyvissä asioissa.

Osoite: Tyykihovi, Eteläinen Puistokatu 4, 30420 FORSSA

Loppi:

Ikäpiste

Ikäpiste on palvelu- ja neuvontapiste, joka on tarkoitettu yli 65-vuotiaille loppilaisille ja heidän läheisilleen. Ikäpiste tukee itsenäistä toimintakykyä ja hyvinvointia.

Ikäpiste sijaitsee Lopen lähiasemalla.

Osoite: Pajatie 1,12700 LOPPI

Janakkala:

Asiakasohjauksen toimipiste, ikäihmisten palvelut

Osoite, Tapailanpiha 7 B, 14200 TURENKI

Riihimäki:

Ikäihmisten palveluohjaus ja sosiaalityö, palvelupiste

Osoite: Virastokeskus Veturi, Eteläinen Asemakatu 4A, RIIHIMÄKI
Avoinna vain ajanvarauksella

Hämeenlinna:

Sosiaalipalvelujen neuvontapiste palvelee ilman ajanvarausta Hämeenlinnassa Kelan tiloissa.

Osoite: KELA, Rauhankatu 1, 13100 Hämeenlinna

Kiireetön hoitajan tai lääkärin vastaanotto

Kiireetön hoitajan tai lääkärin vastaanotto

Voit olla yhteydessä omaan terveysasemaasi. Ammattilainen arvioi tilanteesi ja tarvittaessa varaa sinulle ajan hoitajalle tai lääkärille. Löydät yhteystiedot ja lisätiedot hyvinvointialueen verkkosivuilta kuntasi kohdalta.

Omaolo - oirearviot antavat sinulle oireisiisi sopivan ja lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeestasi. Oirearvio yhdistää sinut tarvittaessa oman alueesi ammattilaiseen ja ajanvaraukseen. Yhden arvion täyttäminen vie noin 2–4 minuuttia. Pääset täyttämään oirearvion Omaolossa, pääset sivulle tästä.

Mielenterveyspalveluiden psykiatristen sairaanhoitajien toimipisteet ja yhteystiedot löydät tästä Oma Hämeen linkistä.  

Digitaalinen sairaanhoitaja- ja lääkäripalvelu

Palvelussa annetaan terveyteen ja hoitoon liittyvää ohjausta ja neuvontaa sekä hoidetaan etänä hoidettaviksi soveltuvia asioita. Jos sinulla on pitkäaikaissairaus tai pysyvä hoitosuhde omalle terveysasemalle, suositellaan, että asioit oman tutun hoitajan tai lääkärin kanssa.

Chatin kautta toimiva palvelu sopii asiointiin erityisesti silloin, kun hoitosi ei edellytä tutkimista paikan päällä.  Palvelussa hoidon tarpeen arvioinnin tekee sairaanhoitaja, joka voi tarvittaessa siirtää keskustelun lääkärille.

Pääset digitaaliseen terveyspalveluun  Oma Hämeen verkkosivuilta.

Ruudun oikeassa alakulmassa avautuu chatbotti, joka ohjaa asiakkaan Omaolo-palveluun, chat-asiointiin tai sivuston palvelutietoihin. Asiointi palvelussa tai Omaolossa edellyttää vahvaa tunnistautumista mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Muita hyödyllisiä yhteystietoja

Kotihoito

Kotihoito

Jos et ole vielä hyvinvointialueen kotihoidon asiakkaana, niin kotihoidon tarpeesi arvioi ikääntyneiden asiakasohjaus tarvittaessa yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa. Asiakasohjauksen yhteystiedot löydät täältä.

Jos olet jo kotihoidon asiakas, niin hyvinvointialueen kotihoitotiimien yhteystiedot löydät Oma Hämeen sivulta tästä linkistä.

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus

Aikuissosiaalityön neuvonta on keskitetty yhteen numeroon: 03 629 6566. Puheluihin vastataan maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9–12 ja keskiviikkoisin kello 13–15. Numerosta saat ohjausta ja neuvontaa aikuissosiaalityön asioissa.

Löydät aikuissosiaalityöstä lisätietoa Oma Hämeen verkkosivuilta.

Terveyssosiaalityö

Terveyssosiaalityö

Terveydenhuollon sosiaalityöhön olet oikeutettu, jos sinulla on hoitokontakti tai -jakso terveydenhuollon palveluihin. Terveydenhuollon sosiaalityö on apunasi ja antaa ohjausta ja neuvoa elämänhallintaan liittyviin haasteisiisi. Sosiaalityöntekijän palvelut ovat sinulle maksuttomia. Voit olla yhteydessä sosiaalityöntekijään itse tai omaisesi voi ottaa yhteyttä puolestasi. Lähetettä ei tarvita. Terveyssosiaalityön työntekijät työskentelevät perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa ja tekevät yhteistyötä asiakkaan, läheisten ja muiden toimijoiden kanssa.

Terveyssosiaalityöntekijän yhteystiedot löydät Oma Hämeen verkkosivuilta.

Laboratorio

Laboratorio

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella laboratoriopalvelut tuottaa Fimlab Laboratoriot Oy. Varaa aika laboratorioon etukäteen, kun olet saanut lääkärin lähetteen tutkimuksiin. Katso täältä Fimlabin sivuilta toimipisteet ja aukioloajat.

Hämeenlinnan keskussairaalassa toimii myös Nopsa- palvelupiste, avoinna arkisin ma – pe klo 8:00-12:00, voit asioida vuoronumerolla, jos hoitoyksikkö on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä tai haet tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palautat kotona otettuja näytteitä. Kolme Nopsa-pikapalvelupistettä palvelee ilman ajanvarausta verikokeisiin tulevia asiakkaita, joilla on voimassa oleva lääkärin lähete tutkimuksiin.

Apuvälinepalvelut

Apuvälinepalvelut

Apuvälinepalvelut ovat Kanta-Hämeen hyvinvointialueella lähipalvelua ja yleisimmin tarvittavia, liikkumista ja päivittäisiä toimia helpottavia apuvälineitä, on saatavissa kaikissa apuvälinepalvelun toimipisteissä.  Palvelu on asiakkaille maksutonta. Apuväline luovutetaan sinulle lainaan, mikäli selviytymisesi päivittäisissä toiminnoissa on heikentynyt. Toimintakykysi voi olla heikentynyt mm. vamman, sairauden, ikääntymisen vuoksi. Apuväline luovutetaan sinulle lainaan määräajaksi tai käyttötarpeen mukaan, jonka jälkeen se tulee palauttaa.

Löydät apuvälinepalveluiden toimipisteet ja puhelinnumerot Oma Hämeen sivulta.  

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelu

Sinulle voidaan luovuttaa hoitotarvikkeita ja -välineitä, jos hoidat sairauttasi kotona, ne ovat sairautesi hoidon tai sen jälkitilan vuoksi tarpeellisia ja arvioitu käyttöaika on pidempi kuin 3 kuukautta. Tarvikkeiden saamisesta päättää aina terveyskeskuksen lääkäri ja tarvittaessa päätöksen tukena on hoitajan kirjaama selvitys hoitotarvikkeiden tai -välineiden tarpeesta. Hoitopäätös kirjataan hoito- ja palvelusuunnitelmaasi.

Löydät hoitotarvikejakelun toimipisteet ja puhelinnumerot täältä Oma Hämeen sivulta.  

Miten hyvin tämän kohdan antama tieto auttoi sinua?
  • Erittäin hyvin 
  • Melko hyvin 
  • Melko huonosti 
  • Erittäin huonosti