Synnytä Hämeenlinnassa

Tervetuloa synnyttämään Hämeenlinnaan!

Korkealaatuisella synnytysosastollamme syntyy vuosittain noin 1 400 vauvaa. Takaamme jokaiselle vauvalle ja hänen vanhemmilleen korkealaatuisen ja yksilölliset tarpeet huomioivan hoidon, joka turvaa sekä vastasyntyneen että äidin hyvinvoinnin. Kanta-Hämeen keskussairaala  on kattavien palveluiden synnytyssairaala, jossa on ison yksikön palvelut kodinomaisessa ympäristössä. Jo raskausaikana tarjoamme kaikille perheille normaalia laajemmat palvelut. Kaikista sikiöistä pyritään ottamaan esimerkiksi ultraäänellä 4D-kuvaa, josta nähdään sikiön liikkeet reaaliajassa. Ennen synnytystä tarjoamme perheille henkilökohtaisen synnytysvalmennuksen ja tutustumiskäynnin synnytysosastolla.

Vanhemmat voivat valita lukuisista erilaisia synnytys ja kivunlievitystavoista itselleen sopivimman. Kivunlievitykseen löytyy sekä lääkkeellisiä että lääkkeettömiä vaihtoehtoja. Synnytysosastolla on kuusi synnytyssalia ja kaksi kodinomaista tarkkailuhuonetta. Mahdollisuuksien mukaan tuore perhe pääsee perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat tutustua rauhassa uuteen perheenjäseneen. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille myös mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen.

Synnytyksestä vastaa joukko moniosaajia, joilla on valmiudet hoitaa haastaviakin tilanteita. Hämeenlinnassa korostuu perhekeskeisyys ja läsnäolo.

Vauvan hoitoon ohjataan Hämeenlinnassa kädestä pitäen ja jokaiselle perheelle pidetään vielä niin kutsuttu kotiinlähtöinfo, jonka tarkoituksena on vahvistaa luottamusta vauva-arjen aloittamiseen.

Osastolla on mahdollisuus vauvakuvaukseen. Valokuvaaja tulee osastolle ottamaan vauvasta kuvan. Kysy lisää osastolta henkilöstöltä ja käy kurkistamassa vauvavalokuvaajan sivuilla.

(Kuvat ©Katja-Maarit Photography)

Laita seurantaan Kanta-Hämeen sairaalan omat Synnytä Hämeenlinnassa tilit Facebookissa jInstagramissa. Löydät sieltä Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysyksikön arkea ja tärkeää ajankohtaista tietoa asiakkaille ja heidän läheisilleen.

Käytännössä synnytyssairaalansa voi valita seuraavilla eri tavoilla:

  1. Varaa aika meille seulontaultraäänitutkimuksiin äitiyspoliklinikalle arkisin kello 8-14 puhelinnumerosta 03 629 2103.
  2. Pyydä neuvolasi terveydenhoitajalta lähete meille, jos raskauttasi tarvitsee seurata äitiyspoliklinikalla.
  3. Ilmoita terveydenhoitajalle, että haluat synnyttää Hämeenlinnassa, niin terveydenhoitaja tekee lähetteen.
  4. Päivystyksellinen synnytys, eli kun synnytys on käynnistymässä, tulette yksinkertaisesti Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Tavoitteena Baby Friendly Hospital- sertifikaatti

Kanta-Hämeen keskussairaala on valmistelemassa vauvamyönteisyyden laaduntunnustusta eli Baby Friendly Hospital-sertifikaatin hakemista. Tämä on Maailman terveysjärjestön (WHO) ja Unicefin asettamiin kansainvälisiin kriteereihin perustuva sertifikaatti, joka myönnetään viideksi vuodeksi. Tavoitteena on turvata, edistää ja tukea imetyksen onnistumista. Kaikki Kanta-Hämeen keskussairaalan kätilöt ovat kouluttautuneet imetysohjaajiksi ja osa heistä myös imetysohjaajakouluttajiksi. Imetyksen tukemiseksi sairaalaan on perustettu vuonna 2019 imetyspoliklinikka, jossa tarjotaan maksutonta ohjausta imettäville äideille.

Lisätietoa THL.fi/ Vauvamyönteisyys- ohjelmat

 

Miten hyvin tämän kohdan antama tieto auttoi sinua?
  • Erittäin hyvin 
  • Melko hyvin 
  • Melko huonosti 
  • Erittäin huonosti