Tukea kuntoutumiseen on saatavissa yksilöllisenä tai ryhmämuotoisena. Näistä lisätietoa välilehdillä.
Polun kohdasta Neuvonta ja vertaistuki löydät lisää tietoa kuntoutumisesi tueksi.
Leikkauksen jälkeen on tärkeää arvioida työkykyäsi ja kartoittaa työergonomiaa. Tarvittaessa työterveyshuolto tukee työtehtävien muuttamisessa yhteistyössä työnantajasi kanssa. Lisäksi tarvittaessa saat lausunnot osasairaus- ja sairauspäivärahan hakemiseksi.
Jos olet työterveyshuollon asiakas, ole yhteydessä työterveyshuoltoosi käytettävissäsi olevien palveluiden selvittämiseksi. Joillakin työterveystoimijoilla on yksilöllisen tuen lisäksi tarjolla myös ryhmämuotoista toimintaa.
Alueen työterveystoimijoiden yhteystiedot:
Aava työterveys: useat toimipisteet
Mehiläinen: useat toimipisteet
Tarvittaessa fysioterapeutin ohjausta voidaan jatkaa kotikunnassasi. Fysioterapiassa keskitytään toimintakyvyn lisäämiseen ja ollaan tukena liikunta- ja toimintakykysi palauttamisessa. Monesti leikkauksen jälkeen on epävarmuutta ja arkuutta lähteä käyttämään selkää kivun uusimisen pelossa. Fysioterapeutin kanssa löydätte yhdessä juuri sinulle sopivia liikunta- ja harjoitusmuotoja. Alla yhteystiedot eri kuntien fysioterapiapalveluihin.
Fysioterapiapalveluiden yhteystiedot löydät Oma Hämeen verkkosivuilta.
Kunnissa on tarjolla erilaisia liikuntaryhmiä. Löydät näistä lisätietoa linkkien kautta:
Liikunta ja ulkoilu - Hämeenlinna
Liikunta ja hyvinvointi - Riihimäki
Kanta-Hämeen Selkäyhdistys Ry toimii Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan alueilla. Sen tarkoituksena on edistää selkäoireista kärsivien ihmisten hoitoa ja kuntoutusta. Tarjolla on muun muassa ryhmämuotoista toimintaa kunnon ylläpitämiseksi.
- Erittäin hyvin ()
- Melko hyvin ()
- Melko huonosti ()
- Erittäin huonosti ()