Asumisen ja arjen tuki
Asumisen ja arjen tuen tarpeitasi arvioidaan koko jälkihuollon ajan. Arviointia tehdään yhdessä sinun kanssasi, tarvittaessa myös verkostosi kanssa.
Itsenäistä asumistasi ja arjenhallintaasi pyritään tukemaan tarpeidesi mukaisesti. Kun jälkihuolto alkaa, sinulle valitaan sopivin asumisen tukimuoto.
Yksi vaihtoehto on itsenäinen asuminen. Voit saada tarvittaessa tukea arjen askareisiin, vaikka asuisitkin itsenäisesti.
Toinen vaihtoehto on tuettu asuminen. Voit saada tarvitsemaasi tukea joko omassa kodissasi tai asumisyksikössä.
Kolmantena vaihtoehtona on palveluasuminen tai tehostettu palveluasuminen. Palveluasuminen on yleensä yhteisöllistä, eli samassa talossa asuu muitakin samassa tilanteessa olevia. Tehostettu palveluasuminen sopii sinulle, jos tarvitset apua kaikkina vuorokaudenaikoina.
Neljäs vaihtoehto on välivuokraus. Välivuokrauksessa olet vuokralla asunnossa, jonka on vuokrannut omiin nimiinsä jokin organisaatio tai muu toimija. Tällä menetelmällä pystyt asumaan vuokralla, vaikka et pystyisi vuokraamaan asuntoa itse. Kanta-Hämeen hyvinvointialueella välivuokraus vaatii, että otat käyttöön erillisen välitystilin. Välivuokrauksesta ja välitystilistä saat lisätietoja omatyöntekijältäsi.
Viides vaihtoehto on, että jäät vanhaan sijaishuoltopaikkaasi jälkihuollon sijoitukseen. Siihen pitää kuitenkin olla jokin painava syy. Tämä vaihtoehto saatetaan katsoa tarpeelliseksi esimerkiksi siksi, että näin sinun on helpompaa suorittaa opintosi loppuun.