Leikkaustarpeen arviointi ortopedian poliklinikalla

Saat kutsun ortopedian poliklinikalle tekonivelkirurgin vastaanotolle. Voit tarkistaa ajanvarauksesi myös Kanta-Hämeen keskussairaalan sähköisestä asiointipalvelusta Oma Raitista.

Tekonivelkirurgin vastaanotolla käydään läpi oirekuva, oireiden kehittyminen sekä oireiden vaikutus toimintakykyyn. Lisäksi tehdään oireilevan nivelen tutkimus. Vastaanotolla tekonivelkirurgi tekee leikkaustarpeen arvioinnin niveloireidesi hoitamiseksi. Käynnillä tarkistetaan aiemmat tutkimukset, ja tarvittaessa saat lähetteen lisätutkimuksiin.

Jos lääkäri arvioi, että sinut leikataan, hän ohjaa sinut hoitajan luokse. Hoitajalta saat lisätietoa mm. leikkausajankohdasta, leikkausta valmistavista hoidoista sekä etukäteen tehtävistä valmisteluista kotiutumista ja kuntoutusta varten. Tässä yhteydessä on hyvä arvioida leikkauksen jälkeisen kotona tarvittavan avun ja tuen tarve. Myös mahdollisen jatkohoitopaikan tarpeesta ja mahdollisuuksista voidaan keskustella.

Forssalaisten potilaiden arviointi tapahtuu Forssan sairaalassa, josta tehdään tarvittaessa lähete leikkausarvioon Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Saat tietoa leikkausta edeltävästä ryhmätilaisuudesta, johon saat kutsun postitse. Hoitaja välittää tietosi tekonivelhoitajalle, joka kokoaa ryhmän ja pitää tilaisuuden sekä kutsuu sinut ryhmätilaisuuteen.

Sinut ohjataan varaamaan aika leikkausta edeltävään fysioterapiaan sekä hammashoitoon. Sen lisäksi kanssasi kartoitetaan kotiutumista tukevat apuvälineet ja olosuhteet.

Yhteystiedot

  • Kanta-Hämeen keskussairaalan ortopedian poliklinikka, p. 03 629 2989, takaisinsoittopalvelu auki arkisin klo 7.30–14.00.
  • Forssan sairaalan kirurgian poliklinikka p. 03 4191 3065 ja Forssan seudun fysioterapian yhteystiedot löydät Oma Hämeen verkkosivuiltamme https://omahame.fi/fysioterapia.

tutut kysyivät, että mikset mene yksityiselle? sanoin, että minulla on niin hyvä ortopedi, että en nyt kyllä enää vaihda, kun siellä keskussairaalassa on kaikki toiminuT niin hyvin.

Miten hyvin tämän kohdan antama tieto auttoi sinua?
  • Erittäin hyvin 
  • Melko hyvin 
  • Melko huonosti 
  • Erittäin huonosti