Lisäselvitys

Sosiaalityöntekijä ja puhekupla.

Olen saanut lisäselvityspyynnön

Jos hakemuksesi käsittelijä huomaa, ettei tietoja ole tarpeeksi päätöksen tekemiseksi, saat lisäselvityspyynnön. Tällöin hakemuksesi käsittelijä soittaa sinulle.

Lisäselvityspyyntö lähetetään sinulle aina myös kirjallisena. Kirjallisessa lisäselvityspyynnössä kerrotaan, mitä lisäselvityksiä sinun tulee toimittaa, mihin mennessä ja mihin osoitteeseen.

Jos lisäselvityksiä tai tilanteesi kartoittamista varten tarvitaan tapaaminen, se voidaan järjestää joko kotonasi tai toimipisteessä. Tällöin sinulle soitetaan tai lähetetään kirje tapaamisajan sopimiseksi. Kannattaa siis vastata myös vieraista numeroista tuleviin puheluihin.

Kun olet toimittanut puuttuneet selvitykset, harkinnanvaraisen toimeentulotuen päätös tehdään viivytyksettä – kuitenkin viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä lisäselvitysten saamisesta.

Mitä tapahtuu, jos en toimita lisäselvityksiä

Hakemuksen käsittelijä pyytää lisäselvityksiä, jotta hän saisi riittävästi tietoa hakemuksesi ratkaisemiseksi. Hänen tulee pyytää lisäselvityksiä viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen saapumisesta.

Jos et toimita lisäselvityksiä, käsittelijä tekee päätöksen niiden tietojen pohjalta, jotka olet toimittanut. Tällöin on mahdollista, ettei käsittelijä tiedä kaikkea sellaista, minkä perusteella sinulle voitaisiin myöntää harkinnanvaraista toimeentulotukea.

Jos et pysty toimittamaan lisäselvityksiä määräajassa, ota yhteyttä hakemuksesi käsittelijään. Hän voi antaa sinulle uuden määräajan, jos sinulla on perusteltu syy siihen, miksi et voi toimittaa lisäselvityksiä alkuperäisessä määräajassa.

Tarvittaessa voit pyytää apua myös Kanta-Hämeen hyvinvointialueen taloudellisen tuen yksikön puhelinneuvonnasta.

Miten hyvin tämän kohdan antama tieto auttoi sinua?
  • Erittäin hyvin 
  • Melko hyvin 
  • Melko huonosti 
  • Erittäin huonosti