Mihin voit ottaa yhteyttä?

Kaipaatko tukea muutokseen?

Pysyvät elintapamuutokset eivät ole pikajuoksu. Sen sijaan ne ovat elinikäinen matka kohti parasta mahdollista terveyttä.

Matkalla eteen voi tulla erilaisia esteitä ja vaikeuksia. Ne voivat vaikuttaa motivaatioosi heikentävästi. Parhaimmillaan kuitenkin opit erehdyksistäsi. Tällöin ne johtavat kohti pysyvämpää muutosta.

Muutoksen alkuvaiheessa sinun on oleellista määrittää itsellesi tärkeät tavoitteet ja päämäärät, joita kohti edetä. Jotta voit saavuttaa ne, sinun tulee tunnistaa realistiset keinot.

Tarvittaessa voit kääntyä terveydenhuollon tai liikuntaneuvonnan ammattilaisen puoleen. Hän voi auttaa jäsentämään ajatteluasi. Samalla voitte yhdessä asettaa sinulle sopivia tavoitteita sekä keinoja niiden saavuttamiseen.

Alla olevista yhteystiedoista voit valita sinulle sopivan kanavan muutoksen tueksi.

Käy katsomassa Oma Hämeen vaihtuvaa etäryhmä tarjontaa, voit löytää sieltä sinulle lisätukea.

Aivoterveys

Aivoterveys

Unohtaminen on normaalia. Sitä sattuu jokaiselle. Usein arjen unohtamisissa on kyse keskittymiskyvyn puutteesta: asiaa ei ole painettu kunnolla mieleen. Jos olet huolissasi muististasi tai läheisesi muistista, ota yhteys Kanta-Hämeen hyvinvointialueen terveydenhuollon palveluihin.

Muistiyhdistykset tarjoavat toimintaa ja tukea muistisairaille, muistioireisille ja heidän omaisilleen. Alueen muistiyhdistyksiä ovat

Muistiliiton Muistineuvo-tukipuhelin tarjoaa muistisairauksiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Puheluihin vastaavat kokeneet muistityön ammattilaiset.

Tukinet-keskustelupalstalla voit keskustella anonyymisti muistihäiriöistä ja muistisairauksista.

Vahvikelinja on ikääntyneille suunnattu puhelinpalvelu. Vahvikelinjassa voi ratkoa aivopähkinöitä, visailla tai tehdä puhelinjumppaa.

Muistipuisto® sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä.

Liikkuminen

Liikkuminen

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että asiakas motivoituu liikkumaan itselleen mieluisalla tavalla – omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäen. Voit olla yhteydessä kunnan liikuntapalveluihin tai liikuntaneuvontaan:

Jos et pysty liikkumaan kunnolla vamman, sairauden tai muun syyn takia, ota yhteys Kanta-Hämeen hyvinvointialueen terveydenhuollon palveluihin. Terveydenhuollon palveluista sinut ohjataan tarvittaessa kuntoutuspalveluihin.

Ravitsemus

Ravitsemus

Ravitsemus on tärkeä osa-alue terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Tutustu ruokatottumuksiisi Terveyskylän omahoito-ohjelman avulla. Sivusto vaatii kirjautumisen.

Helpota painonhallintaa Sydänliiton kuuden kultaisen ohjeen avulla.

Pienet Teot on StopDia-hankkeessa kehitetty sovellus elintapamuutosten tekemiseen ja uusien, terveellisten tapojen muodostamiseen.

Voit pyytää ravitsemukseen liittyvää neuvontaa Kanta-Hämeen hyvinvointialueen terveyspalveluista. Jos olet työelämässä, voit kysyä vinkkejä työterveyshuollostasi. Jos ravitsemuksesi on eri syistä rajoittunut tai tavanomaisesta poikkeava, sinut voidaan ohjata ravitsemusterapeutin vastaanotolle.

Riippuvuudet

Riippuvuudet

Jos haluat apua riippuvuuteesi (esim. alkoholista tai huumeista), ota yhteys Kanta-Hämeen hyvinvointialueen riippuvuushoidon palveluihin. Jos olet työelämässä, voit pyytää apua työterveyshuollostasi.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT tarjoaa maksutonta päihdeneuvontaa puhelimitse. Puhelinpalvelussa päihdetyön ammattilaiset auttavat ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Puhelut ovat luottamuksellisia. Voit soittaa myös nimettömänä.

Päihdelinkin sivustolla voit kysyä anonyymisti päihteiden käyttämiseen liittyvistä asioista.

Uni

Uni

Unettomuus ei ole vaarallista, jos se on vain yksittäinen, ohimenevä oire. Eri asia on, jos unettomuus jatkuu useita viikkoja, aiheuttaa kärsimystä tai haittaa päiväaikaista suoriutumistasi.

Jos unettomuutesi on jatkuvaa, ota yhteys Kanta-Hämeen hyvinvointialueen terveydenhuollon palveluihin. Jos olet työelämässä, puhu asiasta työterveyshuollossa.

Miten hyvin tämän kohdan antama tieto auttoi sinua?
  • Erittäin hyvin 
  • Melko hyvin 
  • Melko huonosti 
  • Erittäin huonosti